Chokolade karamelsnitter

Min yndlingskok, Donal Skehan har lavet en YouTube-video, hvor han tilbereder den berømte britiske ’Millionaires shortbread’. En lækker kage, som består af en shortbread base, saltede karamel og chokolade. Den lød virkelig lækker, da jeg så videoen.

Sidste år havde jeg en weekendtur til London, med min veninde. Da vi så Millionaires shortbread på en cafés menukort, virkede det oplagt at den skulle afprøves. Den var slet ikke skuffende.

Jeg var inviteret til en familie børnefødselsdag med min kæreste i sidste uge. Jeg holder meget af at komme med nogle hjemmelavede kager. Derfor tænkte jeg, at jeg bør bage karamelsnitter. De var meget tilfredse med kagen. Derfor deler jeg opskriften med jer.

Originalopskriften han findes her.

DSC_0583

Ingredienser:

Til 16 snitter

Til shortbread:
  • 100 g koldt smør
  • 175 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g sukker
Til topping:
  • 200 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 200 g smør
  • 1 dåse kondenseret mælk (400 g)
  • 200 g chokolade

Til karamellen smeltes smør, sukker, kondenseret mælk og salt sammen i en gryde ved lav temperatur. Lad det koge i ca 15 minutter ved mellem temperatur. Rør karamellen meget hyppigt, da den nemt kan brænde på. Hæld den i en skål, så den ikke koger mere.

Til shortbread-basen kom da alle ingredienser i en skål, og ælt dem sammen. Brug eventuelt en lille smule koldt vand, hvis dejen er for tør. Smør en ca. 22 cm x 22 cm stor bageform. Kom dejen i bageformen, og tryk den ned, så den dækker bunden jævnt. Forvarm ovnen til 180 grader, og bag dejen i 10 minutter, indtil den bliver let gylden.

Hæld karamellen oven på basen, og bag dem sammen i 6-8 minutter. Lad det køle af fuldstændig.

Kog derefter 100 ml vand i en gryde. Hak chokoladen, og kom den i en skål, som dækker gryden. Smelt chokoladen, og smør den jævnt på kagen. Når chokoladen er hård, skær kagen i 16 stykker.

DSC_0593

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s