Asiatisk græskarsuppe

Efteråret bugner af mange forskellige slags grøntsager, bl.a. græskar. Jeg elsker græskar. Det smager virkelig godt, og kan tilberedes på mange forskellige måder. Sidste uge fik jeg et smukt, lille økologisk græskar fra Odense Fødevarefælleskab. Jeg besluttede mig for at forvandle græskarret til en dejlig suppe. Græskar er naturligt rig på sukker. Derfor synes jeg at det går godt sammen med asiatiske krydderier, såsom ingefær og chili. De giver en ekstra gevinst og varme til suppen.

Jeg foretrækker altid at bage græskarternene i ovnen. Jeg kan godt lide at vende dem i olie og smage dem til med en lille smule stødt kanel, salt og friskkværnet peber. På denne måde smager de så meget bedre end når man koger dem. Her bliver græskarrets naturlige sukker nemlig karamelliseret.

Til at gøre suppens smag mildere, og konsistensen mere cremet, tilføjer jeg kokosmælk. Jeg serverer her suppen med kokoschips.

dsc_0379

Ingredienser

Til 4 personer

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 5 cm ingefær
 • 1 chili
 • ½ tsk. stødt kanel
 • 1 lille Hokkaido græskar
 • 150 ml kokosmælk /fløde
 • 1 liter bouillon
 • 1 appelsin
 • Olie
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Kokoschips

 

Skræl græskarret, halver det, fjern kernerne og skær det i små tern. Læg dem i en plasticpose, hæld 1 spsk. olie på, og krydr det med salt, peber og kanel. Ryst posen, så olien dækker hver tern jævnt. Hæld dem på et fad og bag græskarternene i 30 minutter ved 180 grader.

Hak løg, hvidløg, ingefær og chili meget fint. Varm derefter olie i en gryde og sauter grøntsagerne med salt i ca. 2-3 minutter. Tilføj derefter græskarternene, og hæld 1 liter bouillon på. (I kan eventuelt bruge 2 bouillonterninger.) Kog suppen i 5 minutter, og bland den med en stavblander. Hæld kokosmælken i suppen og smag den til med salt og appelsinsaft.

Server suppen med kokoschips oven på.

dsc_0383

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s