Kanelsnegle

Sidste uge skulle min kæreste holde et møde hos os. Jeg tænkte, at det kunne være dejligt at servere kanelsnegle til vores gæster. Derfor gik jeg på jagt efter en god opskrift. Jeg fandt Mette Blomsterbergs opskrift og tænkte at den ville være velegnet. Ifølge opskriften skulle man bruge en håndfuld mel. Jeg syntes, at det lød af lige lidt nok og fandt også ud af, da jeg var igang med at lave dejen, at en håndfuld betyder 1 kg mel i dette tilfælde.

Det kunne være, at det blot var en fejl i opskriften, eller at Mette Blomsterberg har de største hænder i Danmark… Ikke desto mindre smagte sneglene virkelig godt. Da jeg nu  brugte 1 hel pose mel, var jeg lidt i tvivl om, hvad skulle stille op med hele 40 kanelsnegle. Derfor har jeg sænket mængderne i den følgende opskrift til kun halvdelen af den originale opskrift.

Jeg har også fundet ud af at man kan sagtens ødelægge kanelsnegle ved at overbage dem. Derfor er det en rigtig god ide at kigge på dem før bagetiden er gået.

Kanelsenglene bør naturligvis pyntes med glasur.

dsc_0343

Ingredienser:

Til ca. 20 stykker

Til gærdejen
 • 1,5 dl sødmælk
 • 25 g gær
 • 2 stk. æg
 • ½ spsk. stødt kanel
 • ½ spsk. stødt kardemomme
 • 50 g rørsukker
 • 0,25 spsk. groft salt
 • 100 g blødt smør
 • 500 g mel
Til remoncen
 • 125 g blødt smør
 • 100 g rørsukker
 • 1 spsk. stødt kanel
Til pensling
 • 1 stk. æggeblomme

 

Til dejen: Smuldr gæren i en stor skål og bland med æg, kanel, kardemomme og rørsukker. Lun sødmælken og bland den sammen med salt. Bland lidt mel med og tilsæt smørret. Tilsæt mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.

Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 45 X 40 cm. Når du ruller dejen ud, skal du sørge for at begrænse mængden af mel. Børst også overflødigt mel væk fra dejen, når du er færdig med udrulningen.

Til remoncen rør smørret godt med rørsukker og stødt kanel. Man kan eventuelt piske med en håndmikser. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led. Skær rouladen i 1½ cm. tykke skiver. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg sneglene på bagepapiret.

Sneglene skal nu hæve på en bageplade et dejligt lunt sted, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse – det tager minimum 35 minutter, afhængigt af rummets temperatur.

Pensl kanelsneglene med sammenpiskede æggeblommer. Bages ved 185 grader, til de er let gyldne, ca. 15 minutter.

dsc_0345

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s