Geschnetzeltes

Jeg har arbejdet som receptionist på et lille hotel i Island. Jeg havde haft mange arbejdskolleger fra mange forskellige lande. Vores kokke var fra Tyskland. Derfor fik vi masser af sauerkraut og Lammeschnitzel. Det var lidt underligt at spise så meget tysk mad i Island, men vi klagede aldrig over maden. Nogle gange lavede de Geschnetzeltes. Jeg havde aldrig fået det før, men jeg kunne rigtig godt lide den. Denne ret stammer fra Schweiz og lavet af svinekød, champignon og fløde. Efter jeg kom tilbage til Danmark savnede jeg denne ret og derfor har jeg ledt på nettet efter en god opskrift. Jeg har tilberedt retten og nu deler jeg opskriften med jer. Jeg foretrækker Geschnetzeltes med kartoffelmos.

dsc_0253

Ingredienser

Til 4 personer

  • 1000 g svinekød
  • 500 g champignon
  • 300 ml madlavningsfløde
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 glas hvidvin
  • 3 fede hvidløg
  • 2 løg
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Skær kødet i lige store stykker og vend dem i mel. Varm olie på en pande og brun dem i et par minutter med salt og peber ovenpå. Læg dem på en tallerken. Skyl champignonerne og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint og skær løget i skiver. Varm olie på en pande og brun løget indtil det er mørt. Tilsæt bagefter champignonerne og steg dem i et par minutter. Tilføj hvidløget og steg det i et minut. Kom kødet tilbage på panden og hæld et glas hvidvin i. Kog det i et par minut og hæld fløden også i. Kog indtil kødet er mørt. Server retten med kartoffelmos eller eventuelt med pasta eller ris.

dsc_0241

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s