Shepherd’s Pie

Tidligere har jeg vist jer en vegansk Shepherd’s Pie.  Nu har jeg imellemtiden også tilberedt en traditionel en. Shepherd’s Pie er en meget delikat ret af det britiske køkken. Denne ret er meget kompleks. Den indeholder to lag. En dejlig krydret lammesauce og kartoffelmos, som er bagt sammen med ost ovenpå. En ægte Shepherd’s Pie er lavet af hakket lammekød. Imidlertid kan det være vanskeligt at købe det her i Danmark. Nogle butikker sælger det frossent, f.eks. Netto eller Kvickly. Hvis I ikke kan få fat i lammekød, kan I erstatte det med oksekød. Det synes jeg også smager godt. Ifølge min britiske ven er Shepherd’s Pie serveret med nogle grønne grøntsager såsom kål og broccoli, eller som jeg har gjort denne gang med grønne ærter.

dsc_0300

Ingredienser

Til 4 personer:

Til saucen
 • 800 g hakket lammekød
 • 2 gulerødder
 • 2 fed hvidløg
 • 2 løg
 • 1 spsk. mel
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 1 glas rødvin
 • Få dråber Worcestershire sauce
 • Friskkværnet peber
 • Timian
 • Salt
Til kartoffelmosen
 • 800 g kartoffel
 • 1 dl mælk
 • 50 g smør
 • Muskatnød
 • 200 g ost
 • Salt
Til servering
 • 400 g kogte grønne ærter

 

Pil løgene og hak dem meget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Varm olie på en pande og sauter løget med lidt salt i ca. 3 minutter. Tilføj derefter kødet og brun det ved høj temperatur i ca. 10 minutter. Krydr det med salt og peber. Tilsæt tomatpuréen, hvidløget og gulerodternerne. Hæld et glas rødvin og vand til kødet. Dæk saucen og lad den simre i en time.

Skræl kartoflerne og skær dem i lig store stykker. Kog dem i lidt saltet vand i ca. 15-20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos dem bagefter med en kartoffelstøder. Tilsæt mælk, smør, salt og muskatnød. Rør det sammen.

Tilsæt mel, timian og Worcestershire sauce til kødsaucen. Kog det i et par minutter og hæld det i et ovnfast fad. Kom kartoffelmosen jævnt ovenpå. Riv osten og læg det oven på kartoffelmosen. Læg fadet ind i ovnen og bag det indtil osten er smeltet ved 200 grader.

Server retten med kogte grønne ærter.

dsc_0314

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s