Tiramisu

Søde italienske ladyfingers (eller savoiardi på italiensk) dyppet i kaffe, luftig æg-mascarponecreme med dessertvin og kakaopulver. Det er Tiramisu. Jeg mener det utvivlsomt er én af de lækreste desserter i hele verden. Den er super nemt at tilberede, og derfor også passende for begyndere. Den eneste ulempe ved Tiramisu er mascarpone. Mascarpone er en cremet friskost lavet af cremefraiche og fløde. Selvom den smager rigtig god, ligger fedtprocenten typisk omkring 40%. Derfor besluttede mig for at prøve at tilberede en Tiramisu med lav fedtindhold. Jeg erstattede mascarpone med Philadelphia 11% flødeost. På denne måde kan man sagtens spare ca. 600 kcal og det er væsentligt. Selvfølgelig var resultatet ikke så cremet som en almindelig Tiramisu, men det smagte virkelig godt alligevel.

Der er virkelig mange Tiramisu opskrifter på nettet, og ifølge min erfaring, er de fleste ikke gode. Jeg har aldrig kunne forstå hvorfor det er sådan, da Tiramisu er så simpel at lave. Derfor vil jeg gerne vise jer en god, afprøvet og traditionel opskrift. Imidlertid er der en ting jeg er lidt i tvivl om. Jeg tillføjer altid rum til min Tiramisu. Men åbenbart er det forkert. Ifølge den originale opskrift skal man bruge Marsala, som er en sød italiensk dessertvin. Imidlertid har jeg set mange videoer på YouTube, hvor italienske kokke, der forbereder Tiramisu med Kahlua. Så som udgangspunkt mener jeg, at man kan bruge alt man har lyst til.

dsc_0451

Ingredienser

Til 4 personer

  • 200 g Philadelphia 11% flødeost
  • 200 g Ladyfingers
  • 100 ml dessertvin
  • 120 g sukker
  • 400 ml kaffe
  • 4 æg

Del æggene og sæt blommerne til side. Pisk æggehviderne med halvdelen af sukkeret til skum. Kom resten af sukkeret i blommerne, tilsæt flødeosten og rør det sammen. Vend derefter æggeskummet forsigtigt i massen. Tilføj 50 ml dessertvin.

Bland kaffen og resten af dessertvinen sammen. Dyp ladyfingers i blandingen meget hurtigt. Læg et lag i et fad. De skal dække bunden helt. Læg bagefter et lag creme ovenpå, derefter endnu et lag lady fingers. Der sluttes af med et lag creme. Læg det i køleskabet i ca. 4 timer. Tiramisu skal drysses med kakao indenfor servering.

dsc_0453

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s