Bøf stroganoff med bagte rodfrugter og salsa

Stroganoff er meget berømt i den internationale gastronomi. Det stammer fra 30’ernes Rusland. Retten er en slags ragout med champignon og cremefraiche sauce. Der er hundredevis af måder hvorpå man kan lave stroganoff. Derfor vil jeg gerne vise jer hvordan jeg forbereder en god stroganoff. I min version er der sennep og røget paprika. Smagen af ragouten er ikke så langt væk fra det ungarske køkken. Det kan være, det er derfor, jeg godt kan lide den. Normalt laver jeg stroganoff af kylling, men denne gang har jeg prøvet med oksekød.

Retten kan serveres med ris eller pasta. Imidlertid er min twist her er ovnbagte rodfrugter. Retten selv er lidt syrligt. Derfor synes jeg at de søde rodfrugter giver en god balance. Derudover laver jeg en rødløg-pickles-persille salsa til retten. På denne måde gøres den endnu mere spændende.

dsc_0300

Ingredienser:

Til 4 personer

Til ragouten:
 • 1000 g oksekød
 • 500 g champignon
 • 500 g cremefraiche
 • 3 fede hvidløg
 • 1 spsk. hvedemel
 • 2 spsk. paprikapulver (røget)
 • 1 tsk. sennep
 • Citronsaft
 • Timian
Til rodfrugterne:
 • 1500 g rodfrugtmix
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Smør
Til salsaen
 • 1 bundt persille
 • 80 g pickles
 • 1 rødløg
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Saft af ½ citron
 • 1 spsk. sukker

 

Start med at pille rodfrugterne. Skær dem i lige så store stykker og læg dem i et ovnfast fad. Det skal være stort nok til at bage dem omhyggeligt. Gnid dem med salt og peber. Læg små smørklatter ovenpå. Bag ved 180 grader i 45 minutter. Vend dem nogle gange under bagningen.

Til salsaen hak rødløget, persillen og pickles meget fint. Kom dem i en skål og tilsæt salt, peber, sukker og citronsaft. Rør det sammen.

Til ragouten skyl champignonerne og skær dem i skiver. Varm olie i en pande og brun dem ved høj temperatur i ca. 4-5 minutter. Læg dem på en tallerken. Skær kødet i stykker og vend dem i hvedemel. Steg kødet derefter i panden i olie. Pil hvidløgene og skær dem i mindre stykker. Tilsæt dem til kødet samen med paprikapulver. Rør det sammen og hæld 1 dl vand i. Vær hurtig, ellers brænder paprikapulveret på.

Rør senneppen og cremefraichen sammen. Tilføj saucen fra panden, lidt ad gangen, og rør det sammen. Nu kan I tilføre blandingen til kødet imens I rører kødsaucen intensivt. Lad det simre i ca. 20-30 minutter. Kogetiden afhænger af kødtypen og kvaliteten. Krydr til sidst saucen med timian og citronsaft.

Server bøf stroganoff med de ovenbagte rødfrugter og salsaen.

dsc_0313

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s