Ovnstegte kyllingelår med kartofler og majs

 

Tidligere var jeg helt vild med magasiner med opskrifter. Jeg har til tider haft 2 eller endda 3 abonnementer. Jeg kunne ikke lide alle opskrifter lige godt. Dog har jeg fået en masse af inspiration fra dem alligevel. Jeg ser altid en opskrift som vejledende og ikke at skulle følge nødvendigvis. Nogle gange laver jeg min helt egen udgave af en ret. Det var også sådan med denne opskrift, som jeg fandt for mange år siden i et magasin. Jeg har ændret den ifølge min smag og den var meget populær blandt min familie.

Nu kommer efteråret og denne opskrift er perfekt når man har lyst til en hyggelig hjemmelavet middag. Jeg synes at retten med kylling, majs og tomat bringer sommeren lidt tilbage. Retten ser ret dekorativ ud. Derfor synes jeg det kan være en god ide at nyde den sammen med jeres venner. Derudover er en af rettens største fordele at man kan forberede det hele på forhånd. Mit serveringsforslag er lunt brød og hvidvin.

dsc_0217-2

Ingredienser

Til 4 personer
  • 4 hele kyllingelår
  • 1000 g kartoffel
  • 2 hele majs
  • 1 peberfrugt
  • 200 g cherrytomat
  • 5 fede hvidløg
  • Salt
  • Olie
  • Friskkværnet peber
  • Oregano

Skyl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i et ovnfast fad. Krydr hvert kartoffellag med salt og peber. Gnid derefter kyllingelårene med salt, peber, oregano og en lille smule olie. Læg dem oven på kartoflerne dog ikke så tæt.

Halver bagefter tomaterne, skær peberfrugten i skiver, pil hvidløgene og skær majsen i store stykker. Læg dem mellem kyllingen. Bag det i ca. 1 time ved 180 grader til kyllingen er gylden og sprød og kartoflerne gennemstegte.

dsc_0244-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s