Sommersalat

 

Denne sensommer har vi været så heldige med vejret. Solen har skinnet og det har stadig følt som sommer. Jeg nød det perfekte vejr med min kæreste sidste weekend, hvor vi tog på en weekendtur til Lübeck. Det var en ret så spontan tur. Men det er altid de bedste, synes jeg. Turen gik rigtig godt. Lübeck er en meget smuk by med gamle idylliske bygninger og hyggelige gader med brosten. Jeg følte mig som midt i en eventyr. Byen er bl.a. berømt for marcipan som indeholder minimum 70% mandel. Derfor smager den så godt. Selvom vi ikke købte marcipan med hjem, fik vi et stykke kage med marcipan på, på en hyggelig café. Det var en god oplevelse. Bymidten lægger på en ø i kanalen og man kan tage til en kanalrundfart omkring øen. Den prøvede vi og det var fantastisk dejligt i solen.

Vi fik også typisk tysk mad. Det smagte godt, men var af den tunge slags. Derfor tænkte jeg , da vi kom hjem, at det kunne være godt med en let sommerlig salat. Jeg prøvede at forberede den med ingredienser som minder mig om sommer. Derfor er der grillkylling, rucola, feta og tomat i min salat med en citrondressing. Det er en let aftensmad hertil med lidt friskbagt brød. Den smager naturligvis allerbedst med et glas hvidvin.

dsc_0194-2

Ingredienser

Til 2 personer

Til marinaden:
 • 2 kyllingebryster
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 2 spsk. olivenolie
 • ½ spsk. honning
 • 1 fede hvidløg
 • Salt, peber, oregano
Til salaten:
 • 1 bakke rucola
 • 200 g tomat
 • ½ dåse kikærter
 • 100 g grønærter
 • 100 g feta
 • 10 stk. oliven
 • 3-4 soltørrede tomat
 • 1 håndfuld mandler
 • 1 grillet peberfrugt
 • Oregano
Til dressingen:
 • 1 spsk. honning
 • 1 spsk. olivenolie
 • Saft af ½ citron
 • Salt
 • Friskkværnet peber

 

Til marinaden bland olien sammen med tomatpuréen og honningen. Hak hvidløget fint og tilsæt det til marinaden sammen med krydderierne. Læg kyllingen i marinaden og rør det sammen. Den skal marineres i minimum 30 minutter, men gerne natten over.

Skyl rucolasalaten og bland den sammen med kik- og grønærter, tomater, oliven, hakkede soltørrede tomater, og grillet peberfrugt i skiver. Rør derefter ingredienserne til dressingen sammen.

Forvarm grillen eller eventuelt grillpanden og steg kyllingefileterne i 4 minutter på hver side. Skær dem i tern. Bland salaten med dressingen og del den på 2 tallerkner. Læg kyllingen oven på. Pynt retten med mandler og krydr den med oregano. Server salaten med friskbagt brød og hvidvin.

dsc_0263-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s