Pizza Margarita

Vi spiser egentlig ikke så ofte pizza i vores hjem. Men jeg blev alligevel meget nysgerrig da jeg så en pizzasten til salg i en butik. Jeg har nemlig engang læst, at man ikke kunne lave en god hjemmelavet pizza uden en pizzasten. Jeg fik helt lyst til pizza ved tanken, men da det jo er for nemt at købe én, fik jeg mod på at lave en god hjemmelavet af slagsen.

Jeg så en videoopskrift på nettet, som var meget interessant. Det var rent faktisk Gordon Ramsay som brugte en almindelig ovnfast pande til at lave verdens bedste hjemmelavede pizza. Hemmeligheden bag hans metode er at panden skal være forvarmet. Derved fungerer ovnen på samme måde som en rigtig pizzaovn, når man bager pizzaen. Fantastisk!

Jeg har testet hans metode og den er virkelig god. Pizzaen er super sprød og den smager utrolig godt. Jeg forbager min pizzadej. Så bliver den lidt sprød, og tomatsaucen gør ikke dejen våd bagefter. Det er vigtigt at man bruger den højeste temperatur når man laver pizza. Vores ovn kan stilles på max. 300 grader.

Nu synes jeg at det er helt meningsløst at anskaffe sig en fancy pizzasten, som koster penge og fylder i køkkenet, når man ikke bruger den. Især når en almindelig ovnfast pande kan gøre det samme.

Den klassiske pizza er Pizza Margarita med tomatsauce, mozzarella og basilikum. Jeg har brugt lidt italiensk salami, så helt klassisk var den ikke. Men det er også helt okay – medmindre man inviterer italienere til middag…

dsc_0209

Ingredienser

Til 4 pizza (27 cm)

Til dejen:
 • 500 g pizzamel
 • 250-300 ml lunkent vand
 • 20 g gær
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. olie
 • 15 g salt
Til saucen:
 • 1 dåse hakkede tomat
 • 2 fed hvidløg
 • Olie
 • Peber
 • Oregano
 • Sukker
 • Salt og friskkværnet peber
Til topping:
 • 4 mozzarella
 • 50 g revet parmesan
 • Basilikum
 • Evt. salami

 

Opløs gæren i 100 ml lunkent vand i ca. 5 minutter sammen med sukker. Hæld det i en skål og tilføj pizzamelet, saltet, olien og det øvrige vand. (Måske skal I ikke bruge al vandet, så tilføj lidt ad gangen) Rør det sammen. Nu skal dejen æltes i ca. 10 minutter. I må gerne bruge jeres hænder eller eventuelt en håndmixer. Stænk dejen med en lille smule mel og dæk det til med et rent klæde. Stil det til hævning på et lunt sted i 45 minutter. Jeg kan godt lide at hæve min dej inde i ovnen som er forvarmet til 50 grader. På denne måde kan I spare tid, da det herved tager ca. 30 minutter for dejen at hæve.

Ælt dejen så der er ikke luft i den og fordel dejen i 4 portioner. Rul derefter dejen ud, én ad gangen på bordet med mel på. Så bliver den ikke så klæbrig. Dejstykkerne skal være lige så store til at de dækker Jeres pande/pizzasten (ca. 27 cm). Det er helt i orden hvis de er lidt rustikke og ikke helt perfekt runde. Læg dem på bordet og dæk dem til med et klæde imens de hæver igen i 15 minutter.

Skær hvidløgene i mindre stykker og sautér dem i olie med et nip salt i et minut. Lad dem ikke brænde på. Ellers giver det en bitter smag til saucen. Hæld tomaten i gryden. Lad det simre i 15 minutter. Krydr derefter saucen med salt, friskkværnet peber, et nip sukker og oregano.

Læg din ca. 27 cm store ovnfaste pande/pizzasten ind i ovnen. Forvarm derefter ovnen til 300 grader eller til den højeste temperatur. Imens kan I forberede Jeres tilbehør. Skær mozzarellaen i skiver. Dog fortrækker jeg at rive osten fra hinanden med hænderne. Tag panden/pizzastenen ud af ovnen. Stænk melet på panden og læg en dej ovenpå. Forbag dejen i ca. 3 minutter.

Tag bagefter dejen ud af ovnen. Smør ca. 2-3 spsk. tomatsauce jævnt på dejen. Ikke mere, da det gør dejen våd. Læg salami, parmesan og mozzarella på pizzaen. Bag det i ca. 5 minutter. Hold derefter pizzaen varm, mens I forbereder de andre pizzaer. Pynt dem med basilikum og server dem eventuelt med salat.

dsc_0196

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s