Tomat-ricotta tærte

 

I går lavede jeg denne fantastisk tærte. Jeg havde set de smukke økologiske tomater på markedet i Odense. Jeg syntes de var så unikke og flotte med de forskellige farver. Så jeg  kunne slet ikke modstå at købe dem. Nu er det jo allerede midt september. Derfor skal vi nyde de sidste tomater som stadigvæk har smagen af sommer. Vi har selv 7 tomatplanter ude på vores altanen. Der er mange modne tomater på dem men ikke nok til en hel tærte. Vores cherrytomater smager super godt. Dog ervi ikke så heldige med vores almindelige store tomater.

Årsagen til at jeg godt kan lide denne tærte er at den passer som en overgang mellem en sommerlig ret og en efterårsret. Derudover har den har en dejlig mild smag. Jeg elsker gedeost, så jeg tænkte at det ville smage godt på min tærte. Jeg kan kun sige at det er et virkeligt godt match. Vi spiste denne tomat-ricotta tærte med en lækker salat.

dsc_0205

Ingredienser

Til 2-3 personer

Til dejen:

 • 150 g fuldkornshvedemel
 • 50 g hvidmel
 • 100 g smør
 • 1 æg
 • 1 stort nip salt
 • ½ tsk. timian

Til fyldet:

 • 500 g ricotta
 • 3 æg
 • 5 fede hvidløg
 • 1 bundt hakkede basilikum
 • 3 stk. soltørrede tomater
 • 1 tsk. citronsaft
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Til toppen:

 • 400 g cherrytomat
 • 100 g gedeost
 • Basilikum
 • 1 æg

 

Bland fuldkornshvedemel, hvedemel, salt og timian. Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melet. Tilføj æg og ælt dejen sammen. I kan bruge lidt koldt vand hvis dejen ikke vil samles. For det bedste resultat skal ingredienserne være kolde. Pak dejen ind i husholdningsfolie og læg det i køleskabet.

Til fyldet kom ricotta i en skål. Rør det sammen med æggene. Hak hvidløg og den soltørrede tomat i mindre stykker. Tilføj dem til massen sammen med hakkede basilikum og citronsaft. Krydr fyldet med salt og friskkværnet peber. Rør det hele sammen.

Smør en tærteform (ca. 28 cm i diameter). Stænk lidt mel oven på. Rul dejen jævnt ud og læg dejen i tærteformen. Skær den overflødige dej fra. Hæld fyldet i formen. Halver tomaterne og læg dem på kagen. Bag tærten i 40 minutter ved 180 grader.

Tag tærten ud af ovnen og fordel osten oven på. Fortsæt at bage tærten i 10 minutter mere indtil osten er smeltet. Pynt denne lækre tomat-ricotta tærte med frisk basilikum. Server den med en forfriskende bladsalat.

dsc_0253

2 thoughts on “Tomat-ricotta tærte

 1. Hold nu op hvor ser den bare ultra lækker ud….. Lige som alt det andet på din blog.
  Flere af dine opskrifter skal bestemt afprøves.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s