Italiensk ragú med champignon

Ragú er en italiensk kødsauce. Der er mange forskellige slags variation af denne ret. Den mest berømt ragú er selvfølgelig ragú alla bolognese med masser af bacon. Imidlertid er min ragú lidt anderlandes. Jeg har tilberedt den med champignon, grønne ærter og uden bacon. Så opskriften er ikke den klassisk. Selvom ragú er meget populært i hele verden tror jeg at der er ikke alle som vid hvordan er den skal forberedes. Den hemmelighed bag ved en god kødsauce er soffritto. Den er en blanding af finthakkede løg, gulerod og selleri. Retten starter med at sautere grøntsagerne. På denne måde er soffritto basen af denne ret. Hvorimod saucen skal simmers i lang tid, grøntsagerne koges ud. Dermed bliver saucen meget rig, tyk og lækker. Derfor er der ikke ragú uden soffritto.

Den ret er særligt tidskrævende. Derfor er den slet ikke til en travl hverdag. Imidlertid skal maden ikke røres så tit. Derfor kan I gø noget andet mens maden bliver færdig. Derudover fylder saucen legligheden med en pragtfuld duft. Derfor er det en god ide at lave denne rat til jeres venner. De bliver meget taknemlige for Jer allerede når I lukker døren op. Jeg har serveret retten med dejlig tomatsalat og selvfølgelig med pasta. Til en endnu mere hyggeligere aften kan maden nydes med rødvin. Hvis I har tilfældigvis en flaske hjemme.

dsc_0173

Ingredienser

Til 4 personer

 • 1 kg hakkede oksekød
 • 500 g champignon
 • 2 løg
 • 2 fede hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 2 stilk bladselleri
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 100 g ærter
 • 1 glas rødvin
 • 1 tsk. sukker
 • Olie
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Oregano

Hæk løg og hvidløg meget fint. Skræl guderødderne og sellerierne. Til det bedste resultat kan I også brug revet gulerod. Skær dem i små tern. Skyl champignonerne og skær dem i skive. Varm olie i en pand og brun champignonen i ca. 10 minutter. Hensæt dem på en tallerken. Varm olie igen i panden og sautere hvidløg, gulerod og selleri med et nip salt i 5 minutter. Tilføj hvidløg og fortsæt at sautere ind til du kan duft den dejlig hvidløg. Put kødet i panden derefter. Steg kødet ind tid det bliver hvidt. Husk at rør det ofte.

Hæld et glas vin i kødsaucen. Lad alkoholen simre i et minut. Tilsæt de hakkede tomater. Krydr retten med salt, friskkværnet peber og sukker. Rør det sammen. Ved lav temperatur kog saucen i en time.

Tilsæt derefter den stegte champignon, ærter og oregano. Rør det sammen og simre den i 10 minutter.

Servere retten med pasta og tomatsalat.

dsc_0186

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s