Thailandsk grøn karrysuppe (Tom Kha Gai)

Hør efter chili fans! Denne thailandske grøn karrysuppe er noget for jer. Den er en af mine yndlingsretter. Suppen er lavet af grøn karrypasta sammen med en masse grøntsager, kylling og friske urter. Karrypasta kan laves hjemme fra bunden, men kan også købes i de fleste forretninger. På denne måde tager det kortere tid at tilberede suppen. Samtidig kræver det ikke så mange eksotiske ingredienser, som man kun kan købe i en asiatisk forretning. Suppen er meget spændende og ingredienserne kan varieres fra gang til gang. Den smager også godt sammen med søde kartofler, almindelige kartofler og grønne bønner.

Jeg elsker asiatiske retter, fordi de er fyldt med masser af smag og kryddeurter. Derudover kan jeg godt lide deres balance mellem sød, sur og bitter. Suppen er meget krydret. Imidlertid kan I også godt prøve opskriften selvom I ikke kan tåle så meget chili. Bare brug mindre karrypasta. I dette tilfælde kan man i stedet for bruge lidt hønseboullion til at give smag til suppen. Men pas på da karrypasta i forvejen inderholder salt.

DSC_0098

Ingredienser

Til 4 personer

Suppe
 • 100 g grøn karrypasta
 • 300 g gulerødder
 • 400g champignon
 • 600 g kyllingebryst
 • 1 broccoli i buketter
 • 100 g ærter
 • 2 cm ingefær
 • 4 spsk sukker
 • 3 spsk fiskesauce
 • 2 lime
 • 400 ml kokosmælk
Servering
 • 200 g kogte risnudler
 • Hakkede forårsløg
 • Hakkede chili
 • Hakkede koriander

Skær champignonen i skiver. Skær gulerødder og kyllingebryst i mindre tern. Læg dem i en gryde sammen med karrypastaen. I skal være opmærksom på at de fleste karrypastaer inderholder masser af salt og chili. Derfor skal I ikke tilsætte salt. Det betyder også at I måske ikke skal bruge hele mængden af karrypasta, hvis I ikke er så glad for chili. Skær ingefæren i skiver og tilføj det ligeledes i gryden.

Hæld 2 liter vand i gryden. Bring det i kog og lad suppen koge i 30 minutter. Tilsæt broccolibuketterne og ærterne. Hæld kokosmælk, limesaft, fiskesauce og sukker i og lad det simre i et par minutter. Smag suppen og tjek om smagen er i balance med sød, sur og krydret.

Server suppen med kogte risnudler, hakkede forårsløg, chili og koriander.

DSC_0130

One thought on “Thailandsk grøn karrysuppe (Tom Kha Gai)

 1. Pingback: Pho Ga – Viktor's Food Twist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s