Citrongræs-kylling

Det er altid dejlig at lave asiatiske wokretter. Ikke kun fordi de har en super spændende eksotisk smag, men også fordi de betyder ‘hurtig mad’. Denne ret er ingen undtagelse. Kyllingen må gerne marineres dagen før. Så bliver retten endnu hurtigere at lave. En anden grund til at lave wokretter er, at I kan tilføje alle slags grøntsager. Så mange som muligt. Min citrongræskylling passer også fint sammen med champignon, grønne bønner, aubergine og ærter. Jeg foretrækker at servere den med brune ris. Dermed bliver den en let og sund middag.

DSC_0139

Selvom dette er en wokret, betyder det ikke, at det er nødvendigt at bruge en wokpande. Kun hvis I har et gaskomfur. Ellers virker det ikke. En wokpande har en meget tynd væg og den bliver ikke så varm på et elkomfur. Hvis I ikke har et gaskomfur, ligesom mig, skal I bruge en meget tyk pande ved den højeste temperatur. Den kan beholde varmen og resultatet bliver perfekt. Det er også vigtigt at I ikke rører i maden hele tiden. Bare giv tid til at ingredienserne bliver brune og dejlige. Jo brunere jo bedre. Det giver nemlig smag. Men selvfølgelig må de heller ikke blive for brune. Så betyder det at maden er brændt på.

DSC_0156

 

Ingredienser:

Til 2 personer

 • 400 g kyllingebryst
 • ½ broccoli
 • ½ peberfrugt
 • 1 squash
 • 2 gulerødder
 • 1 løg
 • 2 fede hvidløg
 • 3 cm ingefær
 • 2 citrongræs
 • 2 spsk. sesamolie
 • 3 spsk. sojasauce
 • 3 spsk. fiskesauce
 • 2 tsk. karrypulver
 • Chilipulver
 • 1 spsk. sukker
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Til servering:

 • Kogte ris
 • Frisk koriander
 • Ristede sesamfrø

 

Skær kyllingebrystet i 2-3 cm store tern. Skræl ingefær (eventuelt med en teske) og pil hvidløgene. Fjern de 2 yderste blade fra citrongræsset. De er meget hårde og ikke spiselige. Man har kun brug for den hvide bund. Hak hvidløg, citrongræs og ingefær meget fint. Læg dem i en skål sammen med kyllingen. Hæld sesamolie (I kan også bruge almindelig olie), salt og peber oven på og rør det sammen. Lad det marinere i et par timer men som minimum i 30 minutter.

Skær gulerødder i julienne, peberfrugten i stykker og squash og løg i tern. Del broccolien i mindre buketter.

Varm olie i en pande og steg kyllingeternerne i 5 minutter ved høj temperatur. Læg dem på en tallerken. Kom lidt olie i panden igen og brun broccoli og løg i 1 minut. Tilsæt de andre grøntsager og steg dem i et par minutter. De skal ikke være helt gennemkogte, men friske og sprøde. Læg kyllingen i panden igen. Tilsæt soyasauce, fiskesauce, sukker og karry- og chilipulver. Rør det sammen og kog i 1 minut.

Server retten med kogte ris, ristede sesamfrø og koriander.

DSC_0142

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s