Naan

Hvis du bruger tiden på at lave indisk mad så bør du også lave dit eget naanbrød. Hvorfor? Fordi hjemmebagt naan bare smager så meget bedre end dem du køber. Det er faktisk ikke så svært at lave dem. Det er blot lidt tidskrævende. Men til gengæld smager det luftige brød dejligt med lidt smør ovenpå. I kan også lave fuldkornsnaan hvis I har lyst til det.

Naan kan rigtig godt kombineres med andre smage. F.eks. hvidløg, koriander, sesamfrø eller sortkommen. Sortkommen er en meget brugt frø i mellemøstlige opskrifter og som typisk kan købes i arabiske forretninger. Naan er meget vigtig i det indiske køkken. Det spises sammen med mange forskellige retter, såsom Chicken Tikka Masala.

DSC_0035.jpg

Ingredienser

Til 4 naan
  • 250 g mel
  • 10 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • ¼ tsk salt
  • 60 g yoghurt
  • 50 g lunt vand
  • 1 spsk. olie
  • Smør

Opløs gæren i det lune vand sammen med sukker og en knivspids mel. Lad gæren virke i 5 minutter. Dette trin er faktisk meget vigtig, fordi gæren gør dejen dejlig luftig. Hæld det derefter i en stor skål. Tilsæt yoghurt og olie. Lidt ad gangen kommer du med melet i. Blend det sammen i en dej og ælt dejen i 10 minutter. Lad det hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 30 minutter. I kan eventuelt lægge det i den forvarmede ovn (50 grader). Så tager det kortere tid.

Ælt dejen en gang mere og fordel dejen i 4 bolde. Rul dem ud i aflange forme. Forvarm bagefter en pande med lidt smør. Steg naanbrødet på panden. Ca. 2-3 minutter på begge sider. Pensl dem med smeltet smør. Det smager også godt med hvidløg.

Server naanbrød sammen med forskellige indiske retter.

 

DSC_0042.jpg

One thought on “Naan

  1. Pingback: Chicken Tikka Masala – Viktor's Food Twist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s