Chicken Tikka Masala

Jeg har arbejdet på en indisk restaurant i mange år. Derigennem har jeg fået et godt øje til det indiske køkken. Jeg oplevede dog at der i Danmark er en stor forskel på det autentiske indiske køkken og indisk take-away. Jeg synes, det er en skam, at folk kun kender sidstnævnte. Derfor mener jeg at det bedste selv er at lave hjemmelavet indisk mad. På denne måde kan man holde styr på at ingredienserne er af en god kvalitet og at retterne ikke indeholder en masse af smagsforstærkere, som jeg oplevede det på restauranten.

For det første kan det være lidt vanskeligt at købe alle krydderierne. Det indiske køkken er nemlig det mest ‘spicy’ i hele verden og de bruger en masse forskellige eksotiske krydderier. Jeg køber dem eksempelvis i Bazar Fyn, fordi de har alverdens slags.

Denne gang lavede jeg også mit eget naanbrød. Det er faktisk ikke så svært at lave. Det er blot lidt tidskrævende. Men til gengæld smager det luftige brød dejligt med lidt smør ovenpå. I kan finde opskriften på naanbrød her.

DSC_0074.jpg

 

Ingredienser

Til 4 personer

Til den marinerede kylling
 • 1200 g kyllingebryst
 • 220 g yoghurt
 • ¾ tsk. gurkemeje og Garam Masala
 • 1 tsk. chili og salt
 • 4 fed hvidløg
 • 4 cm ingefær
 • Ca. 10 bambusspyd
Til saucen
 • 5 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 4 cm ingefær
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 1 bunde koriander
 • 1,5 tsk. koriander, chili, spidskommen og garam masala
 • ½ tsk. Gurkemeje og kanel
 • 1 tsk. Salt
 • Friskkværnet peber
 • 400 ml kokosmælk
 • 2 peberfrugter
Servering
 • Kogte ris
 • Naanbrød
 • Hakkede koriander

Hæld yoghurten i en skål og blend det med krydderierne, finthakket hvidløg og ingefær. Skær kyllingebrystet i store tern i ca 2-3 cm. Rør det hele sammen og læg det i køleskabet. Lad det marinere mindst 2 timer, gerne længere. Læg samtidig de 10 bambusspyd i vand. På denne måde brænder de ikke så meget på grillen.

Forvarm grillen i 10-15 minutter. Fordel kyllingeternene på de 10 bambusspyd. Grill herefter  kødet i 3 minutter på begge sider. Fjern kyllingeternene fra spyddene når de ikke er så varme mere. Sæt dem til side. I kan eventuelt grille kødet i ovnen eller stege det i olie på pande. I dette tilfælde skal kødet ikke fordeles på spyddene.

Hak 3 løg, hvidløg, ingefær og korianderstilken fint. Varm olie i en gryde og brun løgene i 10 minutter med lidt salt. Tilsæt hvidløg og ingefær og brun dem i 1-2 minutter. Hæld 1 dåse hakkede tomater i sammen med tomatpuré. Tilsæt krydderierne, kokosmælk og koriander. Rør det sammen. Lad det simre i 15 minutter. Blend derefter saucen med en stavmixer.

Skær 2 løg og 2 peberfrugter i store tern. Tilsæt dem til saucen sammen med kyllingen og kog dem sammen i 5 minutter. Grøntsagerne skal være lidt sprøde og ikke gennemstegte.

Server Tikka Masala med kogte ris, friskbagt naanbrød og hakkede koriander.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s