Kirsebærtærte

Kirsebær er en vigtig del af den danske sommer. Sæsonen er ikke så lang, derfor bør vi spise masser af kirsebær når de er der. Man kan også godt lave kage af dem. Rent faktisk har jeg brugt sure kirsebær til denne tærte. Det giver en lidt syrlig smag. Men jeg synes også en tærte smager godt med almindelige kirsebær.

Denne tærte er både moderne og gammeldags på samme tid. Man kan tydeligt se at den er hjemmelavet. Det rustikke udseende er ensbetydende med god smag.

DSC_07511-2

Ingredienser

Til dejen
  • 450 g hvedemel
  • 300 g koldt smør (saltet)
  • 50 g sukker
  • 150 ml kold vand
Til fyldet
  • 1000 g kirsebær (uden sten)
  • 150 g sukker
  • 40 g stivelse
  • 1 citron
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 æg

 

Smuldrer smørret sammen med mel i en skål med sukker. Tilsæt vand lidt efter lidt og ælt det hele sammen. Det er vigtigt at du bruger kolde ingredienser. Ellers bliver dejen ikke så sprød. Gem lidt dej til dekoration. Rul dejen ud og læg det i en smurt og melet 23 cm stor springform. Lad dejen hvile i køleskabet mens du laver fyldet.

Rør al kirsebær sammen med sukker, stivelse, citronsaft og kanel. Hæld det oven på dejen. Rul den øvrige dej ud. Skær lange striber. Så lange at de kan dække tærten på tværs. Læg en dejstribe på kagen horisontalt og en vertikalt oven på hinanden. Fortsæt med at lægge en dejstribe på i hver retning, så de går over og under hinanden. Bliv ved indtil alle striberne er flettet sammen på tærten. Se billedet.

Pisk et æg og pensl dejen med det. Bag tærten ved 200 grader i 1 time.

DSC_0741.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s