Jordbær-rabarber marmelade

Jeg elsker marmelade. Imidlertid synes jeg at den slags man køber i butikkerne indeholder masser af sukker, tilsætningsstoffer og ikke særlig megen frugt. Derfor har jeg lavet mit eget syltetøj fra fine danske ingredienser. Resultatet var super godt. Derfor synes jeg, at det er værd at lave syltetøj hjemme. Det ikke kun fordi det smager bedre. Men på denne måde ved man præcis hvad syltetøjet indeholder.

Mit syltetøj er uden konserveringsmiddel. Jeg har nemlig lært en naturlig konserveringsmetode fra min mor, som jeg deler med jer her. Så kan syltetøjet holde i lang tid.

Ingredienser

  • 2000 g jordbær
  • 500 g rabarber
  • 470 g syltesukker
  • 1 citron

Rengør jordbær og rabarber og skær dem i mindre, lige store stykker. Sæt dem i en gryde
sammen med sukker og citronsaft. Bring det i kog og lad det koge i 20 minutter. Hvis du gerne vil have en mindre klumpet konsistens så kan du bruge en stavmixer.

Hæld det i steriliserede glas (vask glassene og læg dem i ovnen i 15 minutter ved 100 grader) , sæt låg på og stil dem på hovedet i 10 minutter. Læg dem i en dyne indtil de er helt afkølet. På denne måde kan marmeladen holde sig uåbnet op til 1 år.

DSC_0232

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s