Hytteostekage med ribs

Cheesecake er en rigtig klassiker. Imidlertid er min ostekage meget forskellig fra den amerikanske udgave, idet jeg i fyldet bruger hytteost. Måske lyder det lidt underligt ved førstehånds indtryk, men den har en meget neutral smag. Derfor passer den rigtig fint sammen med citron og frugt. Endvidere er den også fedtfattig med en cremet og spændende konsistens.

Jeg kan rigtig godt lide ribs i denne kage. Jeg synes de komplimenterer den søde smag super fint. Kagen smager også rigtig godt med for eksempel blåbær.

DSC_0062

Ingredienser

Til dejen
 • 300 g hvedemel
 • 25 g kakaopulver
 • 210 g koldt smør (saltet)
 • 50 g sukker
 • 100 ml kold vand
Til fyldet
 • 320 g hytteost
 • 200 g cremefraiche
 • 130 g sukker
 • 20 g vaniljesukker
 • 50 g hvedemel
 • 4 æg
 • 1 citron
Til ribsgele
 • 4 blade husblas
 • 250 ml vand
 • 50 sukker
 • 250 g ribs

Start med at smuldre smør og mel i en skål med kakaopulver og sukker. Tilsæt vand lidt efter lidt og ælt det hele sammen. Det er vigtigt at du bruger kolde ingredienser. Ellers bliver dejen ikke så sprød. Rul dejen ud og læg det i en smurt og melet 23 cm stor springform. Lad dejen hvile i køleskabet mens du laver fyldet.

Til fyldet røres hytteost, cremefraiche og æg sammen. Tilsæt de to slags sukker, mel, citronsaft og fintrevet citronskal. Rør det sammen indtil sukkeret smelter. Hæld fyldet oven på dejen og bag kagen i 1 time ved 150 grader .

Når kagen er klar og afkølet fordeles ribs på kagen. Læg 4 stykker husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Tryk dem fri for vand. Læg husblassen i en gryde med vand og sukker. Opvarm den kun lidt, da den må ikke koges. Rør i husblassen til den er smeltet. Hæld dernæst den smeltede husblas oven på kagen og lad det størkne i køleskabet i et par timer.

DSC_0123-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s