Cevapi

Cevapi er bosniske grillede frikadeller som er lavet af både okse- og svinekød. De er populært i hele Sydeuropa. Første gang jeg smagte dem, var i Kroatien på en meget fin strand. Det var en uforglemmelig smagsoplevelse. Cevapi er meget simpel. Der er kun salt og peber i. Derfor er det meget vigtigt at man bruger kød af god kvalitet. Det er den  eneste hemmlighed. Cevapi serveres med hjemmelavet Ajvar som er en grøntsagsrelish. Se opskriften på min side her.

Grillsæsonen er lang. Prøv Cevapi hvis du vil servere noget nyt og spændende på middagsbordet.

DSC_0236-2

Ingredienser

Til 6 personer

Cevapi
 • 1 kg hakked oksekød
 • 500 g hakked svinekød
 • Salt, friskkværnet peber
Ovnbagte kartofler
 • 1,5 kg kartofler
 • Olie
 • Salt, friskkværnet peber, oregano
Servering
 • Creme fraiche
 • Pitabrød
 • Græsk salat
 • Ajvar

Til Cevapi: Kom det hakkede kød i en skål og bland sammen. I kan sagtens bruge lidt fed kød omkring 12%, fordi frikadellerne kan blive tørre mens man griller dem. Ælt farsen sammen og form dem til små 5-6 cm lang pølser. Forvarm grillen i 10 minutter og grill dem 3 minutter på begge sider. Put salt og peber ovenpå.

Til den ovnbagte kartofler: Forvarm ovnen til 200 grader. Skrub kartoflerne godt og skær dem i både. Læg kartoflerne i en plastikpose og hæld lidt olie ovenpå. Tilsæt oregano, salt og peber. Ryst det sammen. Hæl dem på en bageplader og steg dem i ovn i ca. 45 minutter til de er møre og sprøde.

Server Cevapi med kartofler, creme fraiche, hjemmelaved Ajvar, pitabrød og frisk græsk salat.

DSC_0238-2

One thought on “Cevapi

 1. Pingback: Ajvar – Viktor's Food Twist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s