Birkeskage med ostecreme glasur og ribs

Som ungarer er jeg meget fan af birkes. I Ungarn spiser man birkes i højere grad end i Danmark. Tit bruger vi det i fyldet af kager. Derfor vil jeg gerne vise nogle opskrifter med birkes til jer, fordi man kan bruge disse fantastiske kerner på mange forskellige måder. Jeg synes ikke bare de smager godt, men giver samtidig en mild nøddeagtig smag til kagerne. Derudover er birkes også meget sundt. Birkes indeholder mange mineraler og vitaminer såsom B-vitamin, jern, kalcium og magnesium.

Denne birkeskage med ribs er meget sommeragtig. Den kan være en lækker slutning på en hyggelig aften med vennerne. Selvom kagen er super nem at lave, smager den dejligt og ser samtidig meget dekorativ ud. Jeg har selv brugt økologiske ribs fra Hasmark (Nordfyn). Jeg synes de lidt syrlige ribs giver en rigtig god balance mellem sød og sur smag. Imidlertid kan man også bruge andre slags bær som f.eks. hindbær eller blåbær.

DSC_0153

Ingredienser

Til bunden
 • 250 g mel
 • 50 g malede birkes
 • 200 g sukker
 • 4 æg
 • 2,5 tsk. bagepulver
 • 100 ml mælk
 • 120 g smør (saltet)
 • Fintrevet skal af 1 citron
Til frosting
 • 50 g sukker
 • 400 g cremeost (f.eks. Philadelphia)
 • 4 cl rom
 • Saft af ½ citron
Pynt
 • 100 g bær (f.eks. ribs)
 • mynte

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en bageform (ca. 27×21 cm) med bagepapir.

Til kagebunden: Pisk sukker og det let cremede smør i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen. Vend de malede birkes, mel, bagepulver, citronskal og mælk i dejen. Hæld dejen i bageformen og sæt den midterst i den varme oven. Bag massen i 35 minutter.

Du kan tjekke om kagen er færdig med en tandstik. Stik den i kagen. Hvis tandstikken er ren, så er kagen færdig. Hvis der er lidt dej på tandstikken, så den skal bages lidt længere.

Lad kagen køle af. Til at lave glasuren er det meget vigtigt at ostecremen har stuetemperatur for at være virke cremet. Rør den sammen med sukker, rom og citronsaft. Smør det oven på kagen og pynt det med friske ribs og mynte.

DSC_0136

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s